Stichting Vrienden van MST wil een rustgevende, prettige plek creëren voor patiënten, zodat zij kunnen ontspannen in een groene omgeving. Tevens willen we patiënten op de Intensive Care de mogelijkheid geven om even naar buiten te kunnen.

Waarom is dit belangrijk?

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die op de IC hebben gelegen, vaak nog maanden na hun ontslag uit het ziekenhuis beperkingen ervaren in hun dagelijks leven. Bijvoorbeeld het verlies van spiermassa, verminderde beweeglijkheid van gewrichten en spieren, coördinatiestoornissen en psychische klachten zoals posttraumatische stressstoornissen.

Een rustgevende, vriendelijk ingerichte omgeving – ‘Healing Environment’ – en extra aandacht voor privacy maakt dat mensen zich veilig en ontspannen voelen. Dit komt de behandeling ten goede en bevordert het herstel. Medisch Spectrum Twente is dan ook volgens dit principe ingericht. IC-patiënten hechten veel waarde aan even naar buiten kunnen en artsen zien een positief effect op hun herstel.

Binnentuin Medisch Spectrum Twente

 

Wat is de huidige situatie?

MST heeft geen plek voor patiënten om even van de buitenlucht te genieten. Patiënten moeten nu buiten het ziekenhuis op zoek naar een ruimte.

Steunt u ons?

U kunt dit project steunen door vaste donateur te worden en ons jaarlijks te steunen met een donatie. Maar ook uw eenmalige bijdrage is van harte welkom.
Ja, ik steun dit project!

Ook kunt u partner van de binnentuin worden, waarmee u ons met uw bedrijf, instelling, club of als particulier niet alleen financieel steunt, maar ook uw betrokkenheid laat zien en wij u op de hoogte houden van dit project.