Op 30 november is er een nieuwe editie van de Medische Publieksacademie Twente, ditmaal met het thema: “Het hart, de motor van je lichaam”. Het is vanaf nu mogelijk je hiervoor in te schrijven.

Het hart zorgt ervoor dat ons bloed naar alle delen van het lichaam wordt gepompt. Daarom wordt het hart ook wel de motor van ons lichaam genoemd. Het is dus belangrijk om je hart gezond te houden. Je borstbeen en je ribben beschermen je hart; ze liggen als een soort verpakking om je hart heen. Maar je kunt zelf ook veel doen om je hart in goede conditie te houden.

Hartritmestoornissen en hartklepafwijkingen staan centraal

Tijdens deze Medische Publieksacademie Twente staan de aandoeningen hartritmestoornissen en hartklepafwijkingen centraal. Laat je op 30 november door cardiologen en een cardiothoracaal chirurg van MST informeren over de werking van het hart, mogelijke signalen van haperingen, onderzoeken en behandelingen en wat je zelf kunt doen om je hart zo gezond mogelijk te houden.

Programma en aanmelden

De Publieksacademie start om 18.00u en eindigt om 22.00u.  Bekijk hier het programma van “Het hart, de motor van je lichaam”.

 

Voorgaande bijeenkomsten

De Publieksacademie is de laatste bijeenkomst die in 2017 wordt georganiseerd. Voorgaande bijeenkomsten gemist? Je kunt hier de opnames terugkijken!