In de serie Kapelconcerten MST zingt het ensemble Cappella Minor ‘In Passione Domini’, een selectie uit de fameuze ‘Tenebrae Responsoriae’ van de Spanjaard Tomas Luis de Victoria.

Tomas Luis de Victoria is zonder twijfel de belangrijkste renaissancecomponist die Spanje heeft voortgebracht. Voor de Liturgie van de Goede Week (de week voor Pasen) componeerde De Victoria achttien responsories, waarin het lijdensverhaal van Christus wordt gevolgd. Het is ondanks de eenvoudige vierstemmigheid muziek van een enorme zeggingskracht. De responsories van De Victoria worden onderbroken door aan de passietijd gerelateerde motetten van andere renaissancecomponisten, zoals Palestrina, Lassus, Guerrero en de Nederlander Clemens non Papa.

Cappella Minor is een klein vocaal ensemble dat projectmatig werkt en zich specialiseert in renaissance-polyfonie en vroege barok. Dirigent en artistiek leider is Paul de Kok.

Dit kapelconcert is gratis toegankelijk en vindt plaats vanaf 15.30 uur in de Kapel / Stilteruimte in locatie Enschede. Een vrije gift na afloop is van harte welkom. Hiermee kan de Stichting Kapelconcerten MST deze culturele activiteit blijven voortzetten. De Kapel / Stilteruimte vindt u op de begane grond van het ziekenhuis MST. Het totale muzikale programma duurt ongeveer een uur.